Ajankohtaista

Läsnäolon ilmoittaminen ja JYY:n jäsenyys

Opiskelija! Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi OILI-palvelussa ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun 31.7. mennessä. Täältä löytyy lisäohjeita ilmoittautumiseen. KELA:lle maksettava terveydenhoitomaksu maksetaan 30.9. mennessä tämän ohjeen mukaisesti.

Hyvää kesää!

Nefan hallituksen jäsenet ovat kukin omissa puuhissaan kesän ajan, mutta meidät saattaa tavoittaa nefa.hallitus(at)gmail(piste)comista. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät täältä.

Syksyllä aloittavien uusien opiskelijoiden opinnot alkavat viikolla 34. Fuksien kannattaa tutustua Uuden opiskelijan käsikirjaan hyvissä ajoin. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY:n sivuilta löytyy myös tietoa uusille opiskelijoille. Tutorit Heli ja Oona toimivat aloittavien opiskelijoiden tukena alkusyksyn ajan.

Muistathan myös liittyä ainejärjestön jäseneksi ja sähköpostilistalle!

Kiviniemen saunailta järjestetään poikkeuksellisesti jo elokuussa. Tietoa alkusyksyn tapahtumista on lähetetty Nefan sähköpostilistalle.

Nefan aktiivijäsenyys on voimassa viiden vuoden ajan jäseneksi liittymisestä. Sen jälkeen jäsenyys on uusittava. Muistathan ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi suoraan jäsenrekisterivastaavalle nefa.rekisteri(at)gmail(piste)com !

Jos olet opinnoistasi valmistunut nefalainen, niin muistathan muuttaa jäsenyytesi alumnijäseneksi jäsenlomakkeella: https://nefajkl.com/jasenrekisteri/ Alumnijäsenyys on maksuton. Alumneille on luotu myös oma sähköpostilista, jonne voit liittyä täällä: http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/nefajkl-alumni

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus

Uusi hallitus järjestäytyi

Uusi hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 22.1.2021. Hallitus esittäytyy Nefan Instagramissa.

KORONA

Valitettavasti vallitsevan koronatilanteen vuoksi Nefa joutuu toistaiseksi perumaan tulevat tapahtumat. Etätapahtumia on suunnitteilla ja omia ideoita etäilyyn voi ehdottaa esimerkiksi Etnosfäärissä.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme ❤