Ajankohtaista

NEFA-Jyväskylä ja SocialSports

Nefan jäsenet pääsevät kokeilemaan kuukauden ajan maksutta SocialSports -sovelluksen premium-versiota. Tieto kokeilusta löytyy Etnosfääristä ja Instagramista, ja siitä voi kysellä tarkemmin myös hallituslaisilta tai sähköpostitse.

SocialSports on mobiliisovellus, jossa kuka tahansa voi osallistua itselleen sopiviin, matalankynnyksen liikuntatapahtumiin tai luoda niitä itse. Kaikentasoiset liikkujat ja erilaiset liikuntamuodot ovat tervetulleita alustalle.
Yhteistyössä on mukana yli 70 ainejärjestöä eri korkeakouluista ympäri Suomea. Yhteistyön tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti opiskelijoiden hyvinvointiin lisäämällä opiskelijoiden välisiä poikkitieteellisiä tutustumismahdollisuuksia sekä lisäämällä opiskelijoiden liikuntamahdollisuuksia.

Lisätietoja sovelluksesta löydät sivulta @socialsportsapp tai lataamalla sovelluksen AppStoresta tai GooglePlay- kaupasta. Kaikille jäsenillemme on jäsenetuna ilmainen kuukausi sovelluksen Premium-versiota. Ilmainen kokeilu ei sido tilaukseen. Kokeilun voi aloittaa syyskuun aikana. Sovellusta voi käyttää myös ilmaiseksi ilman mainoksetonta Premium-versiota.

Opiskelijan terveydenhoitomaksu

Kaksi kertaa vuodessa maksettavan terveydenhoitomaksun eräpäivä syksyn 2021 osalta on 30.9. Maksuvelvollisuus on läsnäolevilla perustutkinto-opiskelijoilla. YHTS:n palveluiden käyttö edellyttää maksun maksamista. Lisätietoa ja maksuohjeet löytyy KELA:n sivuilta.

Nälkäpäiväkeräys virtuaalisena

Nefa on mukana omalla virtuaalilippaallaan tänään alkaneessa Nälkäpäiväkeräyksessä. Keräys on auki 3.10. asti. Tutustu ja osallistu keräykseen Suomen Punaisen Ristin sivuilla: https://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays-2021/8-9781

Varjosauna Festival

JYY:n Leija-hanke ja Löyly ry järjestävät Kankaan Saunalla saunafestivaalin 23.9.-25.9. Mukana järjestelyissä on myös NEFA-Jyväskylä ry. Tapahtuma on pääsymaksuton. Saunalippu maksaa opiskelijoile 5 euroa ja muille 10 euroa. Saunat ovat sekasaunoja. Oma uima-asu mukaan!

Torstain ohjelmassa on muun muassa Löylyä lauteilla: yleisten saunojen merkitys nykyajassa -paneelikeskustelu. Mukana saunakulttuurin asiantuntijat: Ayana Palander FM, Rajaportin saunan isäntä Veikko Niskavaara, Matti Kemi ja Juha Kumara Saunakonkelista, sekä perinnesaunottajaopiskelija Anna Talasniemi FM, Seurasauna hanke. Paneelin isännöi etnologian dosentti ja Suomen Antropologisen Seuran puheenjohtaja Jukka Jouhki. Keskustelu alkaa klo 18:10.

Fuksiaiset torstaina 16.9.

Tervetuloa siis torstaina noin klo 19 eteenpäin fuksiaisten Lounaispuisto-osuuteen! Tapahtuman teemana tänä vuonna on festarit, joten teeman mukainen (ja Suomen kesän mukainen) pukeutuminen on suositeltavaa. Fuksien osalta tapahtuma alkaa kello 18, ja rastit suoritettuaan fuksit saapuvat myös Lounaispuistoon. Tapahtuman virallinen osuus päättyy klo 22.

Ilmoittaudu tapahtumaan sähköpostilistalle ja someihin jaetusta linkistä.

  • Osallistu tapahtumiin vain terveenä. Muistathan huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Nefa varautuu tapahtumaan käsidesillä ja desinfiointipyyhkeillä. Jyväskylän kaupunki ja THL suosittelevat vahvasti maskin käyttöä. JYY:n ajantasainen tapahtumaohjeistus löytyy täältä: https://jyy.fi/jyyn-tapahtumaohjeistus-syksylle-2021/

Engl: On Thursday we host the freshmen party! The event starts at 18 o’clock. We encourage everyone to dress according to the theme (but warm enough). If you do not want to take part in the small group activities for freshmen starting at 6 pm you can go straight to Lounaispuisto at around 19 o’clock (7 pm). The official event ends at 10 pm.

Remember to sign up for the event!

  • Come to events only when you are healthy. Wash or disinfect your hands right after arriving. Keep a sufficient safety distance to others. Nefa offers hand sanitizers and disinfectant wipes. The city of Jyväskylä and The Finnish Institute for Health and Welfare strongly recommend to use a face mask. You can find University of Jyväskylä´s Student Union JYY´s event guidelines here: https://jyy.fi/en/jyys-event-instructions-for-fall-2021/

Syyskuun tapahtumia

Tervetuloa takaisin kouluun! Tiistaina 7.9. Nefa järjestää (kaikille niin uusille kuin vanhoille) Back To School – bileet Lounaispuistossa! Luvassa rentoa yhdessäoloa, pientä kisailua ja biletystä! Be there! Ilmoittaudu tapahtumaan someista ja sähköpostista löytyvän linkin kautta ja tutustu tapahtumarekisteriselosteeseen täällä: https://nefajkl.com/tapahtumarekisteriseloste/


Syyskuun muita tapahtumia ovat:
Uusien ilta 9.9. Boomboxilla ja fuksiaiset 16.9. Tarkempaa tietoa tulee lähempänä tapahtumia. Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumista löytyvät Nefan some-kanavista. Mahdollisuuksien ja osallistujien innon mukaan voidaan järjestää myös matalan kynnyksen tapahtumia nopeallakin aikataululla.

Osallistu tapahtumiin vain terveenä. Muistathan huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Nefa varautuu tapahtumaan käsidesillä ja desinfiointipyyhkeillä. Jyväskylän kaupunki ja THL suosittelevat vahvasti maskin käyttöä. JYY:n ajantasainen tapahtumaohjeistus löytyy täältä: https://jyy.fi/jyyn-tapahtumaohjeistus-syksylle-2021/

Fukseja! KUMU:n uudet opiskelijat!

Tervetuloa Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -tutkinto-ohjelman uudet opiskelijat! Syksyn 2021 orientaatioviikko käynnistyy maanantaina 23.8. Infopaketti ja tutoreiden kirje saapuvat piakkoin sähköpostitse. Täältä löytyy vinkkejä opintojen alkuun ja täältä pääsee liittymään ainejärjestön jäseneksi. Nefan tapahtumista ja opiskelijoita koskevista asioista tiedotetaan sähköpostilistallamme. Opintojen alussa fuksien tukena toimivat tutorit, jotka opastavat ja neuvovat alkuun opinnoissa. Jos perhosia pyörii vatsassa liikaakin, voit tutustua esimerkiksi tähän kirjoitukseen ja yliopiston hyvinvointisivustoon.

Kiviniemen saunailta PERUTTU

Perjantaiksi 6.8. varattu saunailta joudutaan perumaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Tapahtuma pyritään järjestämään myöhemmin syksyllä tilanteen salliessa, mutta korvaavaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Läsnäolon ilmoittaminen ja JYY:n jäsenyys

Opiskelija! Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi OILI-palvelussa ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun 31.7. mennessä. Täältä löytyy lisäohjeita ilmoittautumiseen. KELA:lle maksettava terveydenhoitomaksu maksetaan 30.9. mennessä tämän ohjeen mukaisesti.

Hyvää kesää!

Nefan hallituksen jäsenet ovat kukin omissa puuhissaan kesän ajan, mutta meidät saattaa tavoittaa nefa.hallitus(at)gmail(piste)comista. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät täältä.

Syksyllä aloittavien uusien opiskelijoiden opinnot alkavat viikolla 34. Fuksien kannattaa tutustua Uuden opiskelijan käsikirjaan hyvissä ajoin. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY:n sivuilta löytyy myös tietoa uusille opiskelijoille. Tutorit Heli ja Oona toimivat aloittavien opiskelijoiden tukena alkusyksyn ajan.

Muistathan myös liittyä ainejärjestön jäseneksi ja sähköpostilistalle!

Kiviniemen saunailta järjestetään poikkeuksellisesti jo elokuussa. Tietoa alkusyksyn tapahtumista on lähetetty Nefan sähköpostilistalle.

Nefan aktiivijäsenyys on voimassa viiden vuoden ajan jäseneksi liittymisestä. Sen jälkeen jäsenyys on uusittava. Muistathan ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi suoraan jäsenrekisterivastaavalle nefa.rekisteri(at)gmail(piste)com !

Jos olet opinnoistasi valmistunut nefalainen, niin muistathan muuttaa jäsenyytesi alumnijäseneksi jäsenlomakkeella: https://nefajkl.com/jasenrekisteri/ Alumnijäsenyys on maksuton. Alumneille on luotu myös oma sähköpostilista, jonne voit liittyä täällä: http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/nefajkl-alumni

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus

Uusi hallitus järjestäytyi

Uusi hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 22.1.2021. Hallitus esittäytyy Nefan Instagramissa.

KORONA

Valitettavasti vallitsevan koronatilanteen vuoksi Nefa joutuu toistaiseksi perumaan tulevat tapahtumat. Etätapahtumia on suunnitteilla ja omia ideoita etäilyyn voi ehdottaa esimerkiksi Etnosfäärissä.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme ❤