Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia

Syssyllä sit.

Paidat ja kassit ovat saapuneet

Huhtikuussa tilatut tuotteet ovat siis hyvässä tallessa syksyyn asti. Tuotteita voi kysellä hallituksen sähköpostista, someista tai hallituslaisten kautta, jos noudolla on kiirus.

Kesä!

Lukuvuosi on hiljalleen taputeltu, joten hyvää kesää itse kullekin säädylle! Hallituslaiset saattaa tavoittaa sähköpostitse nefa.hallitus -gmailista tahi someista.

Onnittelut myös vuoden aikana valmistuneille! Muistathan liittyä Nefan alumnijäseneksi.

Opintonsa yli viisi vuotta sitten aloittaneiden aktiivijäsenten tulee uusia jäsenyytensä. Jäsenyyden uusiminen ei maksa mittään.

KUMU:n fuksit -22 ❤

Tutorit Rita ja Henspa ottavat teidät hellään huomaansa syksyllä. Tässä lyhyt muistilista uusille opiskelijoille:

Tärkeimmät toimet opiskelupaikan saatuasi ovat tietysti opiskelupaikan vastaanottaminen, opiskelijakortin hankkiminen, sekä opintotuen hakeminen. Näistä asioista, sekä paljosta muusta löytyy kattavimmat ohjeet täältä. Yliopistosanasto perehdyttää vujujen, sopokopojen ja e-tenttien ihmeelliseen maailmaan.

Aloita näistä:

  • Vastaanota opiskelupaikka ja ilmoittaudu läsnäolevaksi tälle lukuvuodelle
  • Hae asuntoa joko yksityisiltä vuokranantajilta tai esimerkiksi KOASilta tai JYYltä
  • Hae opintotukea
  • Tilaa opiskelijakortti, joko fyysisenä tai sähköisenä versiona
  • Tutustu Nefa:n Facebook-sivuun
  • Liity ainejärjestösi jäseneksi.
  • Liity sähköpostilistalle. Lista on Nefa-Jyväskylän virallinen tiedotuskanava. Tältä sivulta löytyy myös muita hyödyllisiä sähköpostilistoja, kuten museologian lista. Sähköpostilistoille liittyessä kannattaa luoda yksilölliset salasanat eri listoille, koska lista lähettää salasanasta ajoittain muistutusviestin.


Tapahtumaohjeistus korona-ajalle

  • Osallistu tapahtumiin vain terveenä. Muistathan huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Nefa varautuu tapahtumaan käsidesillä ja desinfiointipyyhkeillä. Jyväskylän kaupunki ja THL suosittelevat vahvasti maskin käyttöä. JYY:n ajantasainen tapahtumaohjeistus löytyy täältä: https://jyy.fi/jyy22-koronaohjeistus-jarjestoille/
  • Come to events only when you are healthy. Wash or disinfect your hands right after arriving. Keep a sufficient safety distance to others. Nefa offers hand sanitizers and disinfectant wipes. The city of Jyväskylä and The Finnish Institute for Health and Welfare strongly recommend to use a face mask. You can find University of Jyväskylä´s Student Union JYY´s event guidelines here: https://jyy.fi/en/covid-instructions-for-student-associations/

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus