Ajankohtaista

Hallituspestien esittelyt

Nefan Instagramissa esitellään tämän viikon ajan hallituslaisten vastuualueita. Pestien kuvaukset löytyvät myös pestit-sivulta.

Nefa-Jyväskylä ry:n syyskokous ja pikkujoulut

Nefan syyskokous järjestetään pikkujoulujen yhteydessä 8.12. klo 16:15 alkaen. Syyskokouksessa valitaan siis Nefalle uusi hallitus, joten kannattaa olla paikalla äänestämässä, ja ehdottamassa itseään hallitukseen! Kutsu ja esityslista on lähetetty sähköpostilistan kautta 2.11.2021. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös Zoomin kautta.

Perso-Martti!

Nefa valitsee jälleen keskuudestaan Perso-Martin. Viime vuonna Perso-Martti jäi valitsematta, mutta valituksi voi tulla kuka tahansa opiskelija, mistä syystä vaan. Kaikki voivat olla ehdolla ja äänestää. Äänestyksessä otetaan huomioon myös perustelut, ja eniten ääniä saanut saa haltuunsa Perso-Martin tittelin, kiertopalkintona toimivan kauhan ja Martin makkaran, tahi kasvisvastineen, pikkujoulujen yhteydessä.

KULO 10+1 vee!

KULO ry:n ja Nefa-Joensuu ry:n yhteiset vuosijuhlat järjestetään Joensuussa 11.12. Vuosijuhlille voivat osallistua myös muiden KULO:n jäsenjärjestöjen opiskelijat. Täältä löytyy tarkempi tieto tapahtumasta.

KULO ry:n syyskokous


Nefan kattojärjestön eli Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 11.12.2021 klo 11 alkaen hybridinä. Kokoukseen voi osallistua Joensuussa Partiotalolla (Vanamokatu 25) tai etänä. Etänä osallistuville lähetetään kokouslinkki kokouspäivänä. Ilmoitathan Kulon puheenjohtaja Heidille hisohann(at)ulapland(piste)fi viimeistään kokouspäivän aamuna, jos osallistut syyskokoukseen etänä.


Kulo ry:n sääntöjen mukaan ”Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Jokainen varsinainen jäsen valtuuttaa kokoukseen edustajan kirjallisella valtakirjalla.” Kokoukseen on toki muidenkin jäsenten suotavaa osallistua, mutta vain yksi on äänivaltainen.

 
Syyskokouksessa vahvistetaan ensi vuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet. Lisäksi syyskokouksessa valitaan vuoden 2022 hallitus ja toiminnantarkastajat. Mikäli jokin näistä pesteistä kiinnostaa, syyskokoukseen kannattaa saapua!

Tapahtumaohjeistus korona-ajalle

  • Osallistu tapahtumiin vain terveenä. Muistathan huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Nefa varautuu tapahtumaan käsidesillä ja desinfiointipyyhkeillä. Jyväskylän kaupunki ja THL suosittelevat vahvasti maskin käyttöä. JYY:n ajantasainen tapahtumaohjeistus löytyy täältä: https://jyy.fi/jyyn-tapahtumaohjeistus-syksylle-2021/
  • Come to events only when you are healthy. Wash or disinfect your hands right after arriving. Keep a sufficient safety distance to others. Nefa offers hand sanitizers and disinfectant wipes. The city of Jyväskylä and The Finnish Institute for Health and Welfare strongly recommend to use a face mask. You can find University of Jyväskylä´s Student Union JYY´s event guidelines here: https://jyy.fi/en/jyys-event-instructions-for-fall-2021/

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus