Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia

Nefan kevätkokous järjestetään 26.5. klo 17 alkaen. Kutsu kokoukseen on lähetetty sähköpostilistalle 26.4.

Nefan ja Tosinen esteettömyys- ja tasa-arvokysely

Sähköpostilistalle on lähetetty kysely esteettömyydestä ja tasa-arvoasioista opinnoissa 9.5. Vastauksista muodostetaan kooste, joka menee tiedoksi myös laitoksen johdolle.

Nefan uusi hallitus

Hallituksen kokoonpano löytyypi täältä . Uusia pestejä ovat kulttuurivastaavan ja tutorvastaavan tehtävät.

Perso-Martti!

Kauha on saanut jälleen arvoisensa omistajan, joten perinne jatkukoon!


Tapahtumaohjeistus korona-ajalle

  • Osallistu tapahtumiin vain terveenä. Muistathan huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Nefa varautuu tapahtumaan käsidesillä ja desinfiointipyyhkeillä. Jyväskylän kaupunki ja THL suosittelevat vahvasti maskin käyttöä. JYY:n ajantasainen tapahtumaohjeistus löytyy täältä: https://jyy.fi/jyy22-koronaohjeistus-jarjestoille/
  • Come to events only when you are healthy. Wash or disinfect your hands right after arriving. Keep a sufficient safety distance to others. Nefa offers hand sanitizers and disinfectant wipes. The city of Jyväskylä and The Finnish Institute for Health and Welfare strongly recommend to use a face mask. You can find University of Jyväskylä´s Student Union JYY´s event guidelines here: https://jyy.fi/en/covid-instructions-for-student-associations/

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus