Ajankohtaista

50. vuosijuhlat tulevat!!! Merkitse päivämäärä muistiin, lisätietoja tulee myöhemmin!

Tulevia tapahtumia

Tapahtumatiedot tarkentuvat lähempänä ajankohtia, joten seuraathan sähköpostilistaa ja somejamme. Sivujen alareunaan linkitetystä tapahtumakalenterista löytyy myös muita opiskelijatapahtumia.

Liikuntavuoro keskiviikkoisin

Liikuntavastava Osku ilmoittelee kokoontumisista ja lajeista tiedotuskanavaan, joten seuraos sitä.

Karaokeilta 26.1.

Nefa valloittaa Yläkaupungin Ale Pubin torstaina 26.1. klo 18 alkaen. Illan edetessä saatetaan siirtyä Helmeen, joten tarkkailethan tiedotuskanavaa.

Pedakahvit

HELA:n pedakahvit järjestetään H501:ssä eli karttatilassa 30.1. klo 13.15 alkaen. Kahvia! Opetusjupinaa! Keskustelua! Tervetuloa!

Kaverisitsit 8.2. klo 18 alkaen

Nefan ystävänpäiväteemaiset kaverisitsit järjestetään 8.2. Lipunmyynti alkaa maanantaina 23.1. klo 12 Kide.app:ssa, ja linkki siitä ilmestyy tiedotuskanavalle.

Alumni-ilta Historicalla (myös etänä)

Järjestämme torstaina 9.2.2023 alumnitapaamisen Historicalla, H105 klo 18.00.

Ohjelmassa:
Oppiaineen kuulumiset (nykyisin KUMU= kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa) Outi Fingerroos
Nefan/opiskelijoiden kuulumiset, Nefan pj Alisa Asp


Lisäksi käydään yleistä keskustelua millainen alumnitoiminta kiinnostaisi tulevaisuudessa ja miten hommaa vietäisiin eteenpäin. Treffejä kahdesti vuoteen esim? Enemmän toimintaa? Mentorointia? Verkostoitumista? Silakkalounaita? Ah ja tietysti haluavat pääsevät vaihtamaan työtyötyötyö kuulumisensa. Rennolla otteella mennään, mitään yhdistystä ei olla perustamassa.

Kenelle: Kaikille kenen sielussa sanat NEFA, kansatiede, folkloristiikka, antropologia, kaaritanssi, KUMU tai etnografinen tutkimusote herättää muistoja.

Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä! Ilmoittaudu tällöin mukaan viimeistään 6.2. laittamalla spostisi vilma(piste)linnanen(at)gmail(piste)com niin lähetellään osallistumislinkki.

Nefa goes Pikkulaskiainen

Nefalla oli lippukiintiö 16.2. Turussa järjestettävään Pikkulaskiaiseen. Ennakkotiedosta poiketen kyydit ja mahdollinen majoitus pitää järjestää omatoimisesti.

Nefan hallitus kaudella 2023-2024

Nefakansa on puhunut, ja uusi hallitus valittiin syyskokouksessa 12.12. Puheenjohtajana tulevalla kaudella toimii Alisa Asp, joka kutsuu koolle uuden hallituksen pestijakoa varten ensi vuoden alussa. Aiemmat pestinhaltijat perehdyttävät seuraajansa siis heti alkuvuodesta.

Muutos tapahtumailmoittautumisessa

Ilmoittautuminen Nefan tapahtumiin siirtyy joulukuusta 2022 eteepäin Kide.app-sovellukseen, jossa henkilötietojen käsittelystä ja rekisterinpidosta vastaa Treangolo Oy.

Untamo

Untamo nousee jälleen siivilleen. Ensimmäistä numeroa haudotaan Whatsapp-ryhmässä.

Nefan turvallisemman tilan periaatteet

Sopokopojen laatimat turvallisemman tilan periaatteet löytyvät täältä. Nefan yhdenvertaisuussuunnitelmaan voi tutustua täällä. Sivun kautta löytyy myös nimetön palautelomake.

Etnis, fossiili tai dinosaurus!

Muistathan liittyä Nefan alumnijäseneksi.

Opintonsa yli viisi vuotta sitten aloittaneiden aktiivijäsenten tulee uusia jäsenyytensä. Jäsenyyden uusiminen ei maksa mittään.

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus