Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia

Tapahtumatiedot tarkentuvat lähempänä ajankohtia, joten seuraathan sähköpostilistaa ja somejamme. Sivujen alareunaan linkitetystä tapahtumakalenterista löytyy myös muita opiskelijatapahtumia.

Nefan hallitus kokoustaa 2.12. klo 15 eteenpäin etänä. Kutsu kokoukseen on lähetetty sähköpostilistalle 26.11.

Laitoksen viestintäharjoittelijoiden välittämä, KUMU:n opiskelijoille laadittu palautekysely on auki 15.1.23 asti. Kyselyn avulla voi vaikuttaa uuden opetussuunnitelman sisältöön, joten siihen kannattaapi vastaaman.

Kuka on seuraava Perso-Martti? Martinpäivänä avautui uuden kauhanhaltijan ehdotuslomake, ja titteli siirtyy eteenpäin pikkujouluissa 12.12.

Liikuntavuoro

Nefan viikottainen liikuntavuoro alkaa viikolla 37 Vivecalla, kellarikerroksen tila VIV002, Rautpohjankatu 8a. Liikuntavuoro on keskiviikkoisin klo 18-19. Liikuntavuoron ohjelma ja mahdolliset poikkeukset ilmoitetaan kuukausittain Nefan Instassa, Whatsapp-ryhmässä ja sähköpostilistalla. Huomioithan, ettei liikuntasalissa saa käyttää ulkokenkiä tai mustapohjaisia kenkiä. Liikuntavuoron vastuuhenkilönä toimii liikuntavastaavamme Sini.

Untamo

Untamo nousee jälleen siivilleen. Ensimmäistä numeroa kasataan Whatsapp-ryhmässä.

Nefan turvallisemman tilan periaatteet

Sopokopojen laatimat turvallisemman tilan periaatteet löytyvät täältä. Nefan yhdenvertaisuussuunnitelmaan voi tutustua täällä. Sivun kautta löytyy myös nimetön palautelomake.

Paidat ja kassit ovat saapuneet

Huhtikuussa tilatut tuotteet ovat siis hyvässä tallessa. Tuotteita voi kysellä noudettavaksi hallituksen sähköpostista, someista tai hallituslaisten kautta. 21.11.: tuotteita on vielä jonkin verran hakematta. Ne sosialisoidaan vuosijuhlakassan hyväksi 12.12., ellei noudosta sovita siihen mennessä.

Etnis, fossiili tai dinosaurus!

Muistathan liittyä Nefan alumnijäseneksi.

Opintonsa yli viisi vuotta sitten aloittaneiden aktiivijäsenten tulee uusia jäsenyytensä. Jäsenyyden uusiminen ei maksa mittään.

KUMU:n fuksit -22 ❤

Tutorit Rita ja Henspa ottivat teidät hellään huomaansa syksyllä. Tässä lyhyt muistilista uusille opiskelijoille:

Tärkeimmät toimet opiskelupaikan saatuasi ovat tietysti opiskelupaikan vastaanottaminen, opiskelijakortin hankkiminen, sekä opintotuen hakeminen. Näistä asioista, sekä paljosta muusta löytyy kattavimmat ohjeet täältä. Yliopistosanasto perehdyttää vujujen, sopokopojen ja e-tenttien ihmeelliseen maailmaan.

Aloita näistä:

  • Vastaanota opiskelupaikka ja ilmoittaudu läsnäolevaksi tälle lukuvuodelle
  • Hae asuntoa joko yksityisiltä vuokranantajilta tai esimerkiksi KOASilta tai JYYltä
  • Hae opintotukea
  • Tilaa opiskelijakortti, joko fyysisenä tai sähköisenä versiona
  • Tutustu Nefa:n Facebook-sivuun
  • Liity ainejärjestösi jäseneksi.
  • Liity sähköpostilistalle. Lista on Nefa-Jyväskylän virallinen tiedotuskanava. Tältä sivulta löytyy myös muita hyödyllisiä sähköpostilistoja, kuten museologian lista. Sähköpostilistoille liittyessä kannattaa luoda yksilölliset salasanat eri listoille, koska lista lähettää salasanasta ajoittain muistutusviestin.

Haalarimerkkejä!

Verkkosivujen haalarimerkkikauppa on avattu ja se löytyy täältä.

NEFA-Jyväskylä ry:n kunniajäsenyys

NEFA-Jyväskylä ry on päättänyt kunnioittaa Jukka Jouhkin aktiivista työtä oppiaineen hyväksi ja julistaa hänet ainejärjestön kunniajäseneksi. Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian oppiaineesta väitellyt, muun muassa antropologian yliopistonlehtorina työskennellyt ja opinnäytetöiden ohjaajana toiminut JJ kuuluu usean opiskelijan suosikkiluennoitsijoihin, ja hän on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa muun muassa KUMUsta kuuluu! -podcastsarjan ja tutkinto-ohjelman somesisällön tuottamisessa.

Historian ja etnologian laitoksen opetuksen kehittämisryhmässä Jukka on vaikuttanut opintojen sisältöön, ja hänen monipuoliset tutkimusintressinsä sekä laajat verkostonsa ovat auttaneet opiskelijoita löytämään omia polkujaan. Jukka on tukenut opiskelijoita heidän pohdinnoissaan, ja innostanut perehtymään etnografisen kenttätyön ja kulttuurin kiehtovaan maailmaan.

Jukalle luovutetaan kunniakirja ja pieniä muistamisia ToNe-huoneelle järjestetyssä aarrejahdissa. Kunniajäsenenä Jukka voi osallistua yhdistyksen tapahtumiin sekä äänestää yhdistyksen kokouksissa.

 Nefa-Jyväskylä keräsi opiskelijoiden keskuudesta myös muistoja Jukan pitämästä opetuksesta ja hänen inspiroimiaan ajatuksia kiitoksena näistä vuosista.

Jukalla on aina paikka opiskelijayhteisössämme! JYR JYR!

Jyväskylässä 29.4.2021, NEFA-Jyväskylä ry

Kannanotto saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta

Jyväskylän yliopistoa on viime aikoina kritisoitu yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden toteutumattomuudesta. Nefa-Jyväskylä ry tukee kaikkia liikuntarajoitteiden, mielenterveyden tai muun syyn takia syrjittyjä opiskelijoita.

Jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskella yliopistossa ja saada yksilöllisiä ratkaisuja opintojen mahdollistamiseksi. Jyväskylän yliopiston tulee kantaa vastuunsa ja muuttaa toimintatapojaan ollakseen aidosti saavutettava ja yhdenvertainen.

Opiskelijaa ei saa jättää yksin.

Jos koet, että yliopistomme yhdenvertaisuusperiaatteet eivät toteudu opinnoissasi, tai olet kohdannut syrjintää, kiusaamista tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Nefan sosiaali- ja koulutuspoliittisiin vastaaviin Heli Ylikoskeen ja Mari Hyväriseen.

Kriisitilanteissa ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai Hätäkeskukseen 112.

Jyväskylässä 22.2.2021,

Nefa-Jyväskylä ry hallitus